Fa uns dies vam anar al CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa) de Barcelona, on vam demanar si podíem demanar en prèstec un parell de insectes pal.
Sense cap mena de problema ens van donar tres. Un petitó, acabat de nèixer, un mitjà i un gran.
Només arribar a la universitat ens entusiasmem per l'esperada arribada dels nostres nous companys de classe amb qui compartirem noves experiències pedagògiques.
El primer que observem és que tenen diferents mesures i podem anar comparant els diferents insectes que tenim.
A partir d'aquesta incògnita iniciem un debat sobre com és que tenen diferent mesura. Alguns nens argumenten que és perquè el més gran és més vell i per això és més gran, pel mateix motiu que argumenten que el petit és el més jove.
Aleshores, per estar segur comencem a investigar.
Primer de tot fem una recerca a la biblioteca municipal per trobar el nostre insecte pal, i descobrim que n'hi ha de diferents espècies, uns amb forma de fulla, d'altres amb forma d'escorça d'arbre.
Després de comparar amb diferents tipus d'insectes pal descobrim que els nostres insectes pal són de la espècie Ctenomorpha chronus.
Durant el procés ens adonem que el mitjà i el gran es mouen molt poc, o gairebé res. Reflexionem al respecte i creiem que és perquè es fan els morts per protegir-se dels depredadors o de possibles perills. No obstant, decidim observar-los un parell de dies per veure si es mouen abans de donar per cert res.
Finalment, després de la nostra recerca, descobrim que les nostres premises eren correctes. Els insectes pal que tenim creixen amb al temps i l'alimentació correcte. I també que hi ha moltes espècies diferents d'insectes pal, cosa que ni ens havíem plantejat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada